1 de juliol del 2014

Olla de Núria

La intenció és fer l'Olla de Núria des de Queralbs, uns 35 km i uns 3500 m positius segons diferents tracks. Ho vaig proposar i es van apuntar en Gabriel i en Climent.


Sortim el 24 de juny a les 7 a.m. amb una mica de ressaca, doncs la revetlla ha estat suau però entre pitos i flautes anit ens vam liar una mica, fins les 2 més o menys.

La previsió és de pluja a partir del matí, així que no sabem si podrem aconseguir-ho. Arribem a Queralbs i comencem a pujar pel camí vell. És espectacular, no entenc com he estat 10 anys sense venir per aquí. Penso que hi he d'anar amb la Núria i els nens.

Fem algunes paradetes per fer fotos però en general anem per feina i arribem a Núria després de 1 h i 25 minuts (es veu que l'Agustí Roc ho fa en 45 minuts... quina màquina). Descansem i mengem alguna cosa i encarem la pujada al Puigmal. Cap a la metitat veiem núvols i boira... i a cota 2.500 comença a ploure. Dubtem una mica i decidim tornar, perquè el cel està molt tancat i la boira es fa intensa. Comencem a baixar i ara plou, ara no plou... tornem a dubtar si seguir amunt, encara que ja hem baixat uns 200 metres. Però torna a ploure, en alguns moments fort. Doncs cap avall.

Plou i ja no deixarà de ploure en tota l'excursió. A Núria fem una altra parada tècnica, entrepà i cervesa, a cobert d'una sombrilla del xiringuito del llac. La baixada pel camí vell fins a Queralbs és "delicada" ja que les pedres rellisquen molt.

Finalment fem uns 21 km i 2000 m+, hem trigat unes 5 hores perquè ens ho hem pres amb molta calma (fotos, pitis, birra, bocata, cafè...). Un entrenament diferent, i content d'haver tornat a trepitjar el Pirineu després de tants anys.

Pujant pel camí vell, sembla que de moment el dia aguanta...

Cota 2500... mitja volta, no arrisquem, tornarem un altre dia :(

Pluja i més pluja!

R.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada